Inca din 2010 imi stabilesc diverse obiective pe care le notez intr-o agenda sau intr-un excel. Dintre cele importante, cu o singura exceptie s-au materializat toate. Ne-am mutat acasa, am infiintat un ONG, am deschis o anticafenea, am devenit profesor la Economic, am stat o luna in Thassos, am mers in 14 tari si suntem in grafic cu economiile. Ce n-am bifat inca este ca nu am devenit profesor titular la Economic dar e pe lista de obiective pentru 2021.

Pentru 2020 am stabilit 5 obiective de monitorizat continuu si inca 11 ca fiind actiuni punctuale.

 

 1. ATINS: Mi-am propus sa fac 3.000.000 de pasi. Adica o medie de 8.000 de pasi pe zi, asa cum citisem eu ca e indicat sa faci. In primele 6 luni am facut deja 2.750.000 adica o medie de aproximativ 15.100 de pasi pe zi. Ca o consecinta, am slabit aproape 12 kg de la inceputul anului. Si plimbarile au devenit o obisnuinta.

 

 1. ATINS: Mi-am propus sa citesc 54 de carti. Dar asta era la inceputul anului si nu stiam ca urmeaza pandemia de coronavirus. Asa ca, daca tot am stat acasa, am citit deja 55 de carti pana la 30 iunie. Lista o puteti gasi aici. Asa ca am dublat valoarea obiectivului. Chiar si asa, sunt peste target.

 

 1. NEATINS: Mi-am propus sa dorm 60 de nopti (2 luni) in alta parte. Dar nu va ganditi la prostii. Sunt om insurat. Obiectivul se refera la calatorii. Pana acum am fost 14 nopti in Spania, 2 la Predelut, 6 la Valea Doftanei si inca 3 la tara. Era in plan un concediu de 30 de zile in Europa Centrala si de Sud-Est dar vedem ce va mai fi cu pandemia.

 

 1. ATINS: Aici am un obiectiv personal (dintr-un total de 3) despre care nu pot sa va dau detalii. Cert e ca m-am descurcat destul de bine pana acum.

 

 1. NEATINS: In privinta economiilor sunt un pic in urma fata de ceea ce imi propusesem. Dar zic eu ca am timp sa recuperez. Mai ales daca deschidem la Anticaffe New Experience, lucrurile ar trebui sa se imbunatateasca

 

 1. ATINS: Daca ma urmariti pe retelele de socializare, e imposibil sa nu fi auzit de Principiile Banilor. Am lansat-o in aprile dar am ajuns la concluzia ca obiectivul a fost setat incomplet. Nu mi-am stabilit un volum al vanzarilor. Am vandut deja 319 exemplare, inca 181 le vom trimite in licee (am strans bani doar pentru 101, dar poti ajuta si tu) si mai astept inca un tiraj. Imi propun sa ajung la 1000 pana la finalul anului.

 

 1. IN CURS: Cartea cu poezii despre fotbal e aproape gata. Ii mai lipseste o singura poezie. Cea dedicata promovarii. La 1 august ar trebui sa stim exact daca Petrolul promoveaza sau nu si, implicit, data de lansare a cartii.

 

 1. IN CURS: Chiar daca anul asta am neglijat muzica, aveam in plan sa lansez un videoclip. Am o piesa foarte faina, compozitie proprie. Am vorbit deja cu Mihai pentru videoclip. Astept sa se termine cu starea de alerta ca sa pot inregistra piesa la studio.

 

 1. IN CURS:  Mi-am propus sa lansez un curs de educatie financiara de 12 module. Dar in afara structurii cursului, nu am nimic. Dar nici nu s-a terminat anul.

 

 1. NEATINS: In 2020 mi-am propus sa fiu speaker la un eveniment in strainatate. Chiar daca am citit deja 3 carti in limba engleza, chiar daca am stat doua saptamani in Spania si mi-am exersat abilitatile de comunicare in engleza, sunt inca departe de acest obiectiv. Si asta pentru ca, din cauza coronavirusului, sansele sa se poata organiza evenimente cu multe persoane sunt mici.

 

 1. IN CURS: Mi-am propus sa iau definitivatul. Inca de anul trecut. Dar nu mi-a iesit. Mai incercam o data anul asta. Pe 22 iulie am proba scrisa. Si de data asta va fi bine.

 

 1. NEATINS: Mi-ar fi placut sa fiu profesor titular la Economic. E liceul pe care l-am absolvit si a fost visul meu sa predau aici. Si mi-ar placea sa raman aici pana va fi sa ma mut in Thassos. Dar am nevoie sa fie indeplinite simultan doua conditii. Sa iau definitivatul (aspect care tine de mine in totalitate) si sa existe un post liber. Asta nu tine de mine dar am incredere ca se vor aseza lucrurile cumva. Il trec pe lista pentru 2021.

 

 1. IN CURS: Mi-am propus sa ma implic in doua proiecte internationale. Am fost deja in Spania in martie si mai avem inca un proiect in lucru. Daca se ridica restrictiile cauzate de coronavirus si daca ni se aproba finantarea, e foarte probabil ca in toamna sa il bifez si pe acesta ca atins.

 

 1. NEATINS: Mi-ar fi placut sa port o conversatie in limba greaca cu un grec nativ. Dar sunt doua probleme in acest moment:
 2. N-am mai fost la lectiile de greaca si nici n-am invatat singur
 3. Nu voi ajunge in Grecia anul asta

 

 1. IN CURS: Pentru finalul lunii decembrie mi-am propus un obiectiv personal. Mai trebuie sa intreprind niste actiuni pana atunci dar sunt in grafic.

 

 1. NEATINS: Al treilea obiectiv personal pe care mi l-am propus e cel mai departe de a se realiza. Nici nu sunt convins ca il mai vreau dar, atata timp cat e pe lista sunt nevoit sa il raportez. Dar dintre toate cele 16 are cele mai mici sanse de a se concretiza.

 

Am scris acest articol nu pentru ca as vrea sa ma laud. Imi place mai mult sa o fac prin viu grai :).

L-am scris pentru a putea urmari periodic obiectivele si a-mi fi mai usor sa fac comparatii la final de an. Si l-am scris pentru elevii mei. Pentru a le arata ce impact are scrierea obiectivelor. Ca desi le cer la fiecare inceput de an sa faca asta, nu stiu cati dintre ei o fac cu adevarat.

 

Vrei sa comanzi Principiile Banilor? Click aici

Total Page Visits: 2831 - Today Page Visits: 1

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *