Crize sunt, au fost si vor mai fi. Dar important e sa invatam din ele si sa iesim mai puternici dupa fiecare criza. Iata 10  masuri pe care le poti lua cand lucrurile isi vor reveni pentru a minimiza impactul unor viitoare crize.

  1. Fă-ți un fond de urgențe. Asa-i ca era bine daca acum aveai niste bani deoparte? Daca nu ai, tine cont sa iti faci unul pentru viitor.

 

  1. Fă-ți un stoc de materiale neperisabile de strictă necesitate. Nu e musai sa te bati in magazine pentru hartia igienica atunci cand vine criza. O poti cumpara dinainte. La fel poti proceda si cu alte produse.

 

  1. Fa-ti un stoc cu alimente cu termen de valabilitate indelungat si actualizeaza-l lunar in functie de consumuri. Ma refer aici la conserve, fainoase, lapte UHT si alte produse de acest gen.

 

  1. Informeaza-te doar din surse oficiale. Verifica stirea din mai multe surse. Nu raspandi informatii false care pot crea panica.

 

  1. Ia in calcul scenariul cel mai optimist si scenariul cel mai pesimist si fa planuri pentru fiecare. Ceea ce se intampla de fapt se va situa undeva intre aceste doua situatii. Modifica planurile in functie de evoluțiile ulterioare.

 

  1. Cumpara legume si fructe in sezon si congeleaza-le. In sezon legumele sunt mai ieftine. Le poti congela si sa le ai pe termen lung. Astfel nu vei cumpara legume si fructe la suprapret si nici nu te vei buluci in supermarketuri.

 

  1. Fa zacusca, pune murături, fa compot. Sau foloseste orice alte retete mai stii pentru conservarea produselor.

 

  1. Fa un stoc cu medicamentele de strictă necesitate dar asigura-te ca nu expira. Cand se va instaura panica, nu vei fi parte din acel joc.

 

  1. Tine tot timpul in casa (sau in debara, sau in beci) cateva baxuri de apa imbuteliata. Pe masura ce consumi din ele, actualizeaza stocul la loc.

 

 

  1. Nu intra in panica. Criza provocata de panica e mai rea decat criza in sine. Asa ca, nu te panica. Au mai fost crize si vor mai fi. Criza e ceva ciclic, apare cu o anumita regularitate. Diferit e doar evenimentul care o cauzeaza.

 

 

Nu stiu cum ai procedat tu, dar noi in afara de solutia numarul 7 cu zacusca si compot, pe restul le-am aplicat. Ne-a prins criza cu ceva mazare, fasole, zacusca si conserve in beci cumparate de la Metro la inceputul lunii februarie. Nu suntem atat de buni incat sa fi anticipat criza dar noi asta facem in mod constant. Si vom continua sa facem la fel si dupa ce trece criza provocata de coronavirus. Pentru ca in mod cert vor urma si altele.

 

Tu procedezi cum crezi de cuviinta!

 

sursa foto: http://tinobusiness.com/

Total Page Visits: 931 - Today Page Visits: 1

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *