Cine contesta criza economica in care urmeaza sa intram, cel mai probabil e naiv. Chiar daca se va domoli panica generata de coronavirus, economia isi va reveni mai greu. Cu toate astea, in ciuda crizei vor fi unele domenii care vor prospera. Eu m-am gandit la 10 astfel de domenii dar lista probabil e mai lunga:

  1. Firmele din IT. Nevoia multor angajati de a lucra de acasa implica modificari de natura tehnica. Crearea si instalarea de soft-uri, configurarea de retele virtuale private sau alte asemenea activitati, necesita expertiza din zona IT.

 

  1. Producatorii de hardware. Tot pentru lucrul de acasa e nevoie de computere, laptopuri, tablete, telefoane, sisteme de video conferinte si alte gadgeturi asemanatoare. Producatorii lor isi freaca palmele de bucurie.

 

  1. Producatorii de alimente. Chiar daca e criza, vom continua sa mancam. Producatorii de alimente pot sta linistiti. Cerere pentru produsele lor va fi.

 

  1. Din cauza, sau mai bine zis datorita imbulzelii au scapat deja de stocurile greu vandabile sau cu termen de expirare aproape de a fi depasit. Poate si de produsele expirate, dar hai sa le acordam prezumtia de nevinovatie. Oricum ele o vor duce bine si in perioada urmatoare, cel putin pentru urmatoarele 2-3 luni.

 

  1. Operatorii de telecomunicatii. Izolati la domiciliu, voit sau fortat vom avea nevoie de internet pentru a lucra de acasa si de internet si de telefonie pentru a tine legatura cu ceilalti. Vom consuma mai multe date si mai multe minute decat de obicei.

 

  1. Companiile farmaceutice. Aici nu cred ca trebuie sa mai insist. Intelegeti cu totii de ce.
  2. Firmele de divertisment (jocuri video, jocuri online, pariuri online etc). Stand in casa va trebui sa ne umplem timpul cu ceva.

 

  1. Firmele de livrari la domiciliu (gen Glovo, Food Panda etc). Romanii nu se vor dezice de viciile lor. Vor continua sa comande fast-food spre bucuria marilor lanturi de profil si a firmelor care se ocupa de livrari. Nu zic sa nu comandati mancare dar daca tot o faceti comandati de la producatorii locali. Ii ajutati si pe ei sa treaca mai usor prin criza asta.

 

 

  1. Producatorii de hartie igienica. La 9 pusesem initial “Librariile online” dar am sters si am pus altceva. Nu inteleg de ce e asa dar la ce imbulzeala am vazut in magazine zilele astea pentru hartie igienica, anticipez ca producatorii n-o vor duce rau. Ca daca tot se anunta vremuri de c***t, romanii isi iau masuri.

 

  1. Site-urile pentru adulti. Anumite site-uri de profil au dat deja acces premium pentru IP-urile de Italia. Si deja multi romani se gandesc cum sa faca rost de un astfel de IP.

 

Bineinteles ca ultimele doua elemente din lista s-au vrut a fi un pamflet. Desi adevar exista. Doar ca in perioada asta e bine sa ne mai pastram si optimismul si buna dispozitie.

 

Si daca vreti sa intelegeti de unde vine titlul articolului si de ce e intre ghirimele, va las aici un link:  https://www.youtube.com/watch?v=OPEOoS26WbI

 

 

Sursa foto: boingboing.net

Total Page Visits: 832 - Today Page Visits: 1

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *