Astazi e e 25 martie. Pentru creștini e Buna Vestire. Pentru antreprenori e Proasta Vestire. Azi era ultima zi pentru plata taxelor si m-am amăgit că Statul va gasi solutii. Dar Statul nu stie, nu poate si nici nu vrea.

Nu stie pentru că in functii s-a ajuns pe alte criterii decât competenta. Nu poate pentru că hățișul legislativ cu care noi in mediul privat ne chinuim de atata vreme s-a întors împotriva lor. Nu vrea pentru că, functionarașii din instituții nu vor sa schimbe starea de fapt. Nu vor performanță, nu vor monitorizare a muncii lor, nu vor nimic. Dar ceea ce nu intelege Statul ca entitate si nu inteleg nici functionarii lui este ca fara banii veniti din mediul privat sub forma de impozite, taxe si contributii, Statul va incepe sa schioapate. Si functionarii se vor trezi probabil cu salariile diminuate ca pe vremea lui Boc.

 

Deși Anticaffe New Experience e inchis încă din 15 martie (cu 5 zile inainte sa o impuna autoritățile) noi ne-am plătit salariații pentru toată luna martie, am plătit impozitele integral si inainte de termen, am plătit utilitățile și ne-am plătit jumătate din chiria pe aprilie cu toate ca stim ca nu vom deschide nici macar o zi. Nu ma mai astept ca statul sa ne ajute cumva si zic sa nu va așteptați nici voi. Tot ce imi doresc este sa ne lase in pace si sa nu ne mai încurce ca pana acum. Ca soluții vom găsi, cum am gasit de fiecare dată. Dar pentru mine e clar: SUNTEM PE CONT PROPRIU!

Nu sunt genul care sa renunte usor, asa ca nu voi renunta nici acum. Voi face tot ce tine de mine ca angajatii mei sa resimta cat mai putin impactul. Voi gasi solutii legale ca sa ne fie bine noua (si prin „noua” ma refer la clientii nostri, la partenerii nostri, la angajatii nostri si la noi). Atat! Voi actiona etic pentru ca asta tine de caracterul meu dar voi cauta toate caile permise de lege prin care sa nu mai ajut statul. Si voi fi mai agresiv decat am fost pana acum in relatia cu functionarii nepregatiti sau indolenti. Voi semnala cu mult mai mult zel neregulile din sistem. Si ii voi aprecia mai mult pe functionarii care isi fac treaba. Ca slava Domnului, mai sunt si din astia.

 

sursa foto: https://www.sciencemag.org/

Total Page Visits: 2984 - Today Page Visits: 1

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *