Pentru a-si proteja angajatii si pentru a-si putea continua activitatea, unele firme au recurs in aceasta perioada la alternativa lucrului de acasa. Nu in toate domeniile se poate aplica aceasta varianta (gandeste-te  de exemplu la un autopsier) dar daca esti unul dintre angajatii care lucreaza de la domiciliu, citeste te rog acest articol.

 

Iata cateva sfaturi utile in aceasta perioada:

  1. Fa din saptamanile de la distanta cele mai productive perioade din cate ai avut. Stiu ca iti suna ciudat. Si nici macar nu vorbesc din perspectiva angajatorului acum (desi am si eu o firma mica). E important sa fii productiv din doua motive. In primul rand pentru a-ti ajuta firma sa treaca peste perioada asta si in al doilea rand pentru ca e in interesul tau sa o faci. Explic imediat.

 

  1. Cand se va imbunatati situatia si te vei intoarce la birou, arata-i sefului tau rezultatele (care ar trebui sa fie mult mai bune decat cele obtinute in perioada cand erai la birou) si spune-i ca fara distrageri poti lucra de doua ori mai mult. Arata-i si dovezile, asta daca nu cumva le-a observat singur.

 

  1. Ulterior propune-i ca doua sau trei zile pe saptamana sa lucrezi acasa, pe o perioada de incercare de doua saptamani. Spune-i ca daca e nevoie poti veni la birou si ca poate revoca aceasta decizie oricand daca asa considera de cuviinta.

 

  1. Procedeaza in asa fel incat aceste zile sa fie ultraproductive. Fa din zilele la birou, zilele cele mai putin productive. E cumva la limita eticii dar asa iti pregatesti asaltul final.

 

  1. Propune mobilitate completa. Daca seful tau e un manager competent si daca rezultatele tale in perioada cat lucrezi de acasa sunt cu adevarat bune, n-ar avea de ce sa nu accepte. Plus ca ar face si niste economii de costuri ca urmare a eliberarii biroului pe care nu il mai folosesti.

 

Pana la urma, cand vine vorba de negociere noi negociem trei lucruri. Timp, bani si flexibilitate (libertate). Daca esti extrem de productiv in aceasta perioada de criza cand lucrezi de acasa, te poti folosi de eficienta si eficacitatea ta ca argumente in negociere.

 

Hai, inchide internetul si spor la treaba!

 

 

Total Page Visits: 368 - Today Page Visits: 2

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *