În decembrie 2017, împreună cu câţiva voluntari inimoşi şi susţinuţi de diverse persoane fizice sau juridice am mers cu cadouri şi dulciuri la 88 de copii din diverse centre de plasament din Prahova (detalii aici).

Pentru mine şi elevii mei implicaţi în proiect experienţa a fost benefică din mai multe puncte de vedere:

  • Am învâţat project management într-un mod practic
  • Am făcut o faptă bună pentru copiii cărora le-am dus cadouri
  • Ne-am facut prieteni noi şi am îmbunătăţit relaţiile dintre noi
  • Am conştientizat importanţa implicării şi a voluntariatului
  • Ne-am distrat (întreaga poveste o poţi vedea aici)

 

Anul ăsta ne-am decis să mergem la Pietriceaua. E un sat din judeţul Prahova aparţinând comunei Brebu, „ultimul teritoriu locuit din vecinătatea versanţilor sudici ai Carpaţilor Orientali, de aici, prin trecerea culmilor montane, putându-se ajunge în frumoasa Ţară a Bârsei“, aşa cum se precizează în monografia satului.

 

La şcoala şi grădiniţa din sat vin zilnic 112 copii cărora anul ăsta ne-am decis să le facem o surpriză în preajma Crăciunului. Nu ştim exact ce le vom duce, dar împreună cu cei 9 elevi voluntari ne vom organiza în zilele următoare. Azi am stabilit scopul proiectului, am făcut project planul şi am stabilit responsabili şi termene pentru fiecare acţiune în parte.

 

Elevii vor stabili conţinutul pungilor, vor identifica produsele, vor calcula bugetul, se vor ocupa de partea de procurement (în română îî zice „achiziţie” dar multinaţionala m-a învăţat o grămadă termeni în romgleză pe care îi mai folosesc din când în când). Mie imi revine sarcina să mă ocup de partea de comunicare şi de atragerea fondurilor disponibile pentru că elevii sunt sceptici că vom reuşi să strângem aproximativ 4500 RON în mai puţin de o săptămână.  Ce-i drept şi eu am ceva emoţii dar mă bazez pe cei dornici să ne ajute.

 

Şi o puteţi face ajutându-ne fie pe partea de comunicare dând un share la articolul nostru, fie pe partea de fund raising (alt termen învâţat în corporaţie) în următoarele moduri:

  1. Donând prin intermediul platformei MobilPay accesând link-ul https://secure.mobilpay.ro/buy-product/31k2j6er
  2. Prin transfer bancar în contul Asociaţiei Ai Carte RO40BTRLRONCRT0339684401 deschis la Banca Transilvania filiala Ploieşti Est
  3. Dacă eşti din Ploieşti sau ai drum prin zonă, donând direct în cutia de la Anticaffe New Experience (strada Nicolae Titulescu nr 40 zona Caraiman, reprezentanţa FIAT)
  4. În orice alt mod în care îţi mai trece prin cap. Îţi stau la dispoziţie la 0728.556.526 în caz că vrei să ne consultăm sau ai nevoie de alte detalii (dacă nu răspund probabil sunt la şcoala –dar revin eu cu apel)

 

Pentru că sunt destul de mulţi copii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani şi nu vrem să facem diferenţe între ei nu vom colecta jucării sau alte obiecte. Luni vom publica lista cu produsele pe care ne dorim să le cumpărăm, doritorii putându-ne ajuta direct cu o parte dintre acestea.

 

Un share ar fi de ajutor pentru că ai cu siguranţă persoane care vor să ajute şi la care noi nu am putea ajunge fără sprijinul tău.

 

Mulţumim anticipat,

Alexandra D, Alexandra I, Alina, Ana, Bianca, Daria, Elena, Larisa, Teodira şi  Liviu

Total Page Visits: 6705 - Today Page Visits: 1

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *