Profesor mi-am dorit să fiu dintotdeauna. Am avut profesori care m-au influentat atat de mult incat mi-am dorit sa fac si eu acelasi lucru. A doua mea facultate e Pedagogie iar al doilea master e Consiliere Scolara.  Dar profesor sunt abia din 2016. În primul an am predat la Câmpina iar apoi m-am intors in liceul pe care l-am absolvit. E fain.

Stiu care sunt neajunsurile din sistem. Le vad si le traiesc aproape zilnic. Dar totul tine de alegere. Nu ma tine nimeni legat. De fapt pentru mine ar fi mai ieftin sa stau la Anticaffe New Experience dar inca imi place ce fac. Asta e motivul pentru care nici nu ma afecteaza foarte mult unele lucruri. Si de-asta nu merg cu „sarut-mana” pe la usi ca sa imi fie mai bine. Viziunea mea ca profesor se sprijină pe doi piloni:

  • Din punct de vedere pedagogic vreau să fiu genul de profesor pe care l-aș dori pentru propriii copii. Nu vreau ca elevii mei sa invete de frica, nu vreau sa memoreze pur si simplu date ci vreau ca ora sa se desfasoare intr-o atmosfera ok. Asta nu inseamna insa ca putem face ce vrem. Performanta e performanta. Din acest punct de vedere cei 8 ani de multinationala m-au marcat.
  • Din punct de vedere economic vreau să îmi pregătesc elevii ca și cum după absolvire ar trebui să le las pe mână banii mei. Si din fericire am facut deja acest lucru, la anticafeneaua din Ploiesti lucrand deja cu fosti elevi.

E clar ca oamenii sunt diferiti. Nu ştiu dacă am reuşit să mulţumesc pe toată lumea dar reacţiile unora dintre elevi m-au impresionat profund. Si am si plans de doua ori pana acum. Asa barbat cum imi place mie sa las impresia ca sunt.

Total Page Visits: 2768 - Today Page Visits: 1

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *